Kontrole za LED trake pružaju svestran i prilagodljiv način za upravljanje osvetljenja LED trakama. Omogućavaju vam da sa lakoćom prilagodite boje, intenzitet osvetljenosti i svetlosne efekte koje LED trake mogu da proizvedu.

LED kontroler vam omogućava da kreirate različite svetlosne efekte kao što su dimovanje (dimming), strobiranje (strobing), bledenje (fading) ili treptanje (flashing). Pomoću kontrolera LED trake možete prilagoditi osvetljenje u vašem domu ili radnom prostoru tako da odgovara vašem raspoloženju, dobu dana ili prilici. 

Prikaz 1–24 od 39 rezultata

Kontrole za LED trake mogu biti različitih tipova i funkcija, u skladu sa namenom.
  • Jednobojni kontroleri (Single color controllers): Ovi kontroleri su dizajnirani da rade sa jednobojnim LED trakama i omogućavaju vam da prilagodite njihov intenzitet osvetljenosti (dimovanje). Neki od ovih kontrolera imaju i funkcije svetlosnih efekata (treptanje, strobovanje, bledenje…)
  • Dvostruki beli CCT (Dual white CCT controllers) kontroleri su tip kontrolera LED trake koji su posebno dizajnirani za rad sa dvostrukim belim CCT LED trakama. Ove trake sadrže i toplo bele i hladno bele LED diode, koje se mogu nezavisno podešavati da bi se stvorio raspon temperatura boja, od toplih do hladnih.
  • RGB kontroleri (RGB controllers): RGB kontroleri se koriste sa RGB LED trakama i omogućavaju vam da podesite boju i osvetljenost svakog pojedinačnog kanala boja (crvene, zelene i plave). Na ovaj način možete da izaberete nijansu boje koja se vama dopada. Dostupne su i mnogobrojne funkcije-modovi svetlosnih efekata.
  • RGBW kontroleri (RGBW controllers): Ovi kontroleri su slični RGB kontrolerima, ali takođe uključuju zaseban kanal belih LED dioda (hladno bela, neutralna ili toplo bela boja). Ovaj dodatak vam omogućava da kreirate širi spektar boja i efekata, i da dobijete čistu belu boju.
  • RGB CCT LED kontroleri su tip kontrolera LED traka koji su dizajnirani da rade sa hibridnim LED trakama. Ove trake sadrže i RGB LED i bele LED diode (crvena, zelena, plava + 2 nezavisna kanala hladno bele i toplo bele boje) koje se mogu podesiti za kreiranje raspona temperatura boje. Ove hibridne LED trake vam omogućavaju da kreirate širi spektar boja i efekata od tradicionalnih RGB LED traka.
Kontrole za LED trake dolaze sa mnogobrojnim opcijama za upravljanje
  • Daljinski upravljač: Ovaj način upravljanja vam omogućava da prilagodite osvetljenost, boju i druga podešavanja vaših LED svetala sa udaljenosti pomoću daljinskog upravljača. Ovo je pogodna opcija za one koji žele da kontrolišu svoja svetla sa centralne lokacije, kao što je dnevna soba ili spavaća soba.
  • Mobilna aplikacija (SMART kontrola): Neki kontroleri LED traka mogu se kontrolisati pomoću mobilne aplikacije. Ovo vam omogućava da podesite svetla sa pametnog telefona ili tableta sa bilo kog mesta. Mobilne aplikacije mogu ponuditi naprednije funkcije, kao što su postavljanje rasporeda ili kreiranje prilagođenih scena osvetljenja.
  • Glasovna kontrola: Mnogi kontroleri LED traka su kompatibilni sa glasovnim asistentima kao što su Amazon Alexa ili Google Assistant. Ovo vam omogućava da kontrolišete svoja svetla pomoću jednostavnih glasovnih komandi, što olakšava podešavanje osvetljenja bez potrebe da dodirnete dugme.
  • Zidni upravljač: Neki kontroleri LED trake mogu se povezati na zidni prekidač, što vam omogućava da uključite i isključite svetla ili prilagodite osvetljenost i boju kompatibilnim zidnim upravljačem. Ovo može biti zgodna opcija za one koji više vole tradicionalniji način kontrole svetla.
  • DMX kontroler: Za naprednija podešavanja osvetljenja, DMX kontroler se može koristiti za kontrolu više kontrolera LED trake odjednom. Ovo omogućava složenije svetlosne efekte i može biti posebno korisno u podešavanjima kompleksne scenske rasvete.