Rozetne pružaju elegantan, moderan izgled i popularan su izbor kako za stambene, tako i za poslovne prostore. Mogu se koristiti za opšte osvetljenje, osvetljenje zadataka ili isticanje specifičnih karakteristika ili dekorativnih detalja. 

Što se tiče načina ugradnje, rozetne mogu biti nadgradne ili ugradne. Kada je u pitanju odabir između ugradnih i nadgradnih rozetni, odluka zavisi od više faktora. Prvo i najvažnije pitanje je funkcionalnost i namena prostora.

Prikaz 1–24 od 104 rezultata

  • Mogu se koristiti u kombinaciji sa drugim rasvetnim telima kako bi se napravio dobro izbalansiran plan osvetljenja. Dolaze u različitim veličinama, oblicima i stilovima kako bi se uklopile u različite tipove prostora.
  • Najčešći izvor svetla u rozetnama su GU10 i GU5.3 LED sijalice (MR16 oblik), koje dolaze u različitim opsezima snage i boje svetla. Postoje i rozetne sa integrisanim LED izvorima svetla. Kod nas je dostupan veliki asortiman ovih sijalica, pa ćete sigurno pronaći odgovarajuću kombinaciju za osvetljenje vašeg prostora.
  • Ugradne rozetne su idealne za instalaciju u zidove i plafone, gde su ugrađene u samu strukturu zida ili plafona. One se često koriste u modernom dizajnu enterijera, jer su diskretne i neprimetne, što čini prostor vizuelno atraktivnijim. Ugradne rozetne su takođe popularne u slučajevima kada se želi minimalistički izgled prostora, bez vidljivih elemenata.
  • Nadgradne rozetne, s druge strane, su instalirane na površini zida ili plafona, što znači da su vidljive i daju drugačiji vizuelni utisak. One se mogu koristiti kada je potrebna brza i jednostavna instalacija, jer se ne moraju praviti rupe u zidu ili plafonu.