LED sijalice, poznate i kao sijalice sa diodama koje emituju svetlost, su vrsta energetski efikasne rasvete koja je postala sve popularnija poslednjih godina. Ove sijalice koriste poluprovodnik za pretvaranje električne energije u svetlost, što im omogućava da koriste znatno manje energije od tradicionalnih sijalica sa užarnom niti. Ovo ne samo da pomaže u smanjenju troškova energije, već i smanjuje potrebu za čestim zamenama sijalica.

Prikaz 1–24 od 126 rezultata

  • Najčešći tip LED sijalica su one sa fitinzima E27 i E14, koje su dizajnirane da zamene sijalice sa užarnom niti. Dolaze u različitim oblicima i veličinama, uključujući A-oblik (standardni), globus, sveću i reflektor.
  • MR16 i G4 sijalice su manje, niskonaponske sijalice koje se obično koriste za spot osvetljenje i akcentno osvetljenje i imaju manju osnovu i obično se koriste u ugradnim svetiljkama (za lustere, zidne svetiljke i druge dekorativne elemente).
  • GU10 LED sijalice su slične MR16 sijalicama, ali imaju veću osnovu i obično se koriste u šinskoj rasveti i ugradnim svetiljkama (rezetne, spot lampe, šinska rasveta).
  • PAR 30 LED sijalice su reflektorske sijalice koje se obično koriste u spoljašnjoj, šinskoj i industrijskoj rasveti.
  • Takođe dolaze u različitim radnim naponima, uključujući 12V, 24V i 220V. Važno je da odaberete pravi napon za vašu primenu, jer odabir pogrešnog napona može prouzrokovati oštećenje sijalice i uređaja, a takođe može predstavljati opasnost po bezbednost. Neke LED sijalice imaju ugrađene regulatore napona, koji im omogućavaju da rade na različitim nivoima napona, čineći ih svestranijim i pogodnijim za različita podešavanja. Ove sijalice se takođe nazivaju "univerzalne naponske sijalice" koje mogu da rade na 120V ili 277V.