Led filament vintage sijalice pojavile su se kao vrhunsko rešenje i zamena za stare obične EDISON sijalice sa užarenim vlaknima. Prate oblik i dimenziju po svim standardima običnih EDISON sijalica. Kao i kod običnih LED sijalica, odredjeni modeli FILAMENT VINTAGE led sijalica mogu da se dimuju (pojačava i smanjuje količina svetla). Pretežno se prave u toplijoj boji svetla, a mogu se pronaci i u prirodnoj (dnevnoj) boji svetla.

Prikazani svi od ukupno 24 rezultata

  • Led filament vintage sijalice proizvode se u velikom broju različitih oblika, standardnom, kruškastom, cevastom (duguljastom), globus itd. Proizvode se sa transparentnim i obojenim staklom u vidu šampanj, amber, dim, sive boje. Pravi retro izgled im daju karbonska vlakna u spiralnim, uspravnim, cik-cak, X varijantama. Najčešće se koriste kao dekorativni i ambijentalni detalj na vintage rasvetnim telima, mada postoje i one koje se prave sa visokim brojem lumena i velikom količinom svetla pa se neretko koriste i kao glavni izvor svetla.
  • Dostupne su za redovno E27 i usko odnosno E14 grlo. Upotpunjuje je dekorativni vizuelni efekat posebno tokom rada. Emituju difuzno osvetljenje od 360° bez usmeravanja svetla. Prednosti u odnosu na obične EDISON sijalice sa užarenim vlaknom jesu veoma dug radni vek, smanjena potrošnja električne energije, minimalno zagrevanje prilikom rada. Odlično su rešenje za visilice, lustere i druga rasvetna tela u vintage/rustik stilu.